Woestijnroos wordt ook wel Zandroos genoemd omdat het uit zandhoudend gipsrozet bestaat die zijn ingebed in het kristalrooster van dat mineraal. Woestijnroos is verwant aan Seleniet, dat ook gevormd wordt door een oxidatieproces maar dan van kalkhoudende klei afzettingen. In beide gevallen ontstaat er een soort gips of veldspaat. Woestijnroos en Seleniet zijn strikt gezien geen mineralen, toch zijn ze wel te vinden in collecties van edelsteen liefhebbers. Ze hebben een zachtheid die ze gemakkelijk doet brokkelen. Ze kunnen niet in vochtige ruimtes staan. Woestijnrozen dragen een hele zachte, fijne energievibratie in zich en zijn zelfreinigend.

Woestijnroos

 
Woestijnroos heeft prachtige crème tot geelkleurige rozetten die worden gevormd in woestijnen waar grondwater dat de mineralen gips of bariet bevat door capillaire werking (optrekkend vocht) aan het oppervlakte komt en daar snel verdampt.

De kristallen bloemen komen fantastisch uit op houten of koperen schalen. Ook tonen zij hun kracht op robuuste tafelbladen of in showrooms van avontuurlijke producten.

Woestijnroos is een beschermende steen die het aura reinigt en je ook helpt te aarden. Het wakkert uw creativiteit aan en helpt om gedachten over uw doelen te versterken. En om de eerste stappen te zetten!

Deze soort is in een diversiteit aan maten te verkrijgen wat het decoreren of het op maat maken van een persoonlijk cadeau of relatiegeschenk vergemakkelijkt. Zijn kleurschakeringen in aardetinten maakt dat woestijnroos ingezet kan worden voor het uitdragen van duurzaam en maatschappelijk verantwoord leven en ondernemen.

Aardend


Bescherming


Daadkracht
 
Demer 42, 5256 EJ Heusden
+31(0)6 211 175 00
ellen@signedbynature.nl
KvK 0814-9646 | BTW NL001665437B65