Seleniet is gehydrateerd calciumsulfaat met een hardheid van 2. Het is nauw verwant aan het vezelige satijnspaat. De Selenietkristallen zijn tabulair met striatie in de lengterichting.

Het wordt gevormd in kleiafzettingen en rond hete bronnen. Het kan kleurloos zijn, grijs, wit, groen of goudbruin. Seleniet wordt gevonden in de continenten Australië, Europa, Mexico en de Verenigde Staten.

Seleniet

 
Seleniet wordt gevormd in klei afzettingen en rond hete bronnen. De twee meest bekende en door mij geliefde soorten zijn de lange, witte Seleniet kristallen uit Mexico.
Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in levenslessen. Zijn serene uitstraling schenkt rust, balans en vrede in uzelf en uw omgeving. Fysiek remt deze edelsteen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Seleniet is een heel zachte, flexibele soort en een fijne steen voor interieur specialisten om te gebruiken in ontwerpen en projecten. U zult genieten van het sprankelende Kristallicht door industrielampen en een serie selenietstaven te verwerken met overige natuurlijke materialen. In een modern kantoor kan deze lamp niet ontbreken in het interieur. Seleniet is ook prachtig te gebruiken voor kaarslichthouders, gedrapeerd op een plateau van versteend hout of ander natuurlijk materiaal. Seleniet is bij uitstek geschikt voor een duurzaam relatiegeschenk met een serene boodschap.


Engelen


Innerlijke kracht


Stilte


Sereniteit

 
Demer 42, 5256 EJ Heusden
+31(0)6 211 175 00
ellen@signedbynature.nl
KvK 0814-9646 | BTW NL001665437B65