Rozenkwarts is een siliciumdioxide met een hardheid van 7. Het heeft een hexagonaal (trigonaal) kristalstelsel.
De helderheid varieert van melkachtig tot doorschijnend en zelfs transparant. Zeldzame exemplaren kunnen door sporen van rutiel prachtige insluitsels van zes puntige sterren vertonen. Rozenkwarts wordt gevonden in Brazilië, Madagaskar en in South Dakota (VS).

Rozenkwarts

 
Is bij uitstek een steen van Liefde. Ook wel als Empathie verwoord. Liefde voor jezelf, liefde voor je partner, kinderen, familie, vrienden, je werk- en leefomgeving, de Aarde, het Universum. Rozenkwarts is vrouwelijk van toon; het is een van de stenen van Moeder Aarde. Haar naam verwijst naar de kleur die van heel licht roze naar diep roodachtig roze loopt. Zij behoort tot de kwartsfamilie en komt voornamelijk in massieve vorm voor. Een enkele keer vinden we prachtige clusters van kleine, prismatische kristallen. Een geschenk, signed by nature.

De roze kleurschakeringen en kalme uitstraling maakt dat Rozenkwarts haar omgeving vult met een harmoniserende energie. Rozenkwarts is daarmee een uitstekende steen om kernwaarden als empathie, harmonie, duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en balans uit te stralen en over te brengen.

Rozenkwarts in een kantooromgeving verstilt en activeert het hartchakra waardoor interacties met anderen in harmonie zullen verlopen. Rozenkwarts heelt emotionele wonden en oude, op het ego gebaseerde patronen. Zij verbindt van binnenuit. Het bevordert communicatie van hart tot hart.


Liefde


Zachtheid


Loslaten van spanningen


Heling

 
Demer 42, 5256 EJ Heusden
+31(0)6 211 175 00
ellen@signedbynature.nl
KvK 0814-9646 | BTW NL001665437B65