Jaspis is de Griekse benaming voor Ďgevlekte steení, een kwartssoort die wel meer dan 20% andere materialen kan bevatten. Het kristalstelsel is hexagonaal en heeft een hardheid van 6,5 tot 7. In Jaspis zijn de kwarts microkristallen gerangschikt als suikerachtige korrels in plaats van vezelachtige lagen zoals in de nauw verwante Chalcedoon. Dit schenkt een variŽteit aan kleuren en patronen. Jaspis is een steen van het element Aarde en wordt over de hele wereld gevonden. Deze Polychroom Jaspis komt uit Madagaskar.

Jaspis

 
Jaspis is er in vele kleurschakeringen. Elk met een eigen verhaal over het ontstaan en de natuurlijke evolutie van de aarde. Ze vertegenwoordigt het verhaal van diepe schoonheid en verbondenheid. Het heeft zich eeuwenlang gevormd in ondergrondse kanalen of binnen scheuren van de aardkorst waarmee het metaforisch zijn helende werking voor diepliggende emotionele wonden aangeeft. Ook die van de veranderende tijdsgeest. Het is een pure Aarde steen af te lezen aan zijn warme, weelderige tinten in vormen en patronen zoals onze aardkorst deze heeft.

In dit voorbeeld genoemde Polychroom Jaspis, heelt wonden uit het verleden door prachtige verbindingen te creŽren die op natuurlijke wijze overvloeien in het leven van nu. Jaspis werkt op de lagere energieŽn en kampementen die met het ego van doen hebben. Langzaam maar doeltreffend. Materialisme, hectiek, stress, het doet er gewoon niet meer toe.

Jaspis zorgt er bijna onopmerkelijk voor dat er coŲperatie in een team of gezin komt. Het maakt individuen toegankelijker en zorgt voor een goede sfeer tijdens gesprekken en samenzijn. Organisaties en ondernemers die zich bewust met duurzaamheid in hun bedrijfsvoering bezig houden, zullen genieten van de schoonheid en werking van deze prachtige kleurrijke steen. Door zijn variŽteit aan kleurschakeringen leent het zich goed als kunstobject in een living of meetingroom.


Aardend


Verbinden


Transformatie

 
Demer 42, 5256 EJ Heusden
+31(0)6 211 175 00
ellen@signedbynature.nl
KvK 0814-9646 | BTW NL001665437B65