Bergkristal is een siliciumdioxide met een hardheid van 7. Het heeft een hexagonaal (trigonaal) kristalstelsel en is een zeer bekend mineraalsoort binnen de Kwartsfamilie. Het wordt over de hele wereld, en waarschijnlijk zelfs in elk land op aarde, gevonden!

Kwarts is het belangrijkste bestanddeel voor het vervaardigen van glas en natuurlijk kennen we haar piëzo-elektrische eigenschappen die er voor zorgen dat er mechanische energie kan worden omgezet in elektromagnetische energie, en andersom.

Bergkristal

 
Ook wel Helder Kwarts genoemd, is één van de meest veelzijdige en bekendste stenen uit het mineralenrijk. Traditioneel denkt u hier aan de kleurloze, transparante kristallen met gladde zijden. Zodra u zich in dit mineraal verdiept, zult u zich verwonderen over de talrijke en zeldzaam mooie variaties die de natuur ons geschonken heeft. De naam Kwarts is afkomstig van het Griekse woord ‘ijs’, gerelateerd aan de eeuwenoude gedachte dat Kwartskristal uit water bestond dat zo hard bevroren was dat het niet meer kon ontdooien.

Bergkristal staat sinds oudsher symbool voor oneindige ruimte, zuiverheid, volharding en geduld. Duizenden jaren wordt het al verwerkt in sieraden en amuletten, is het een bekend instrument binnen de natuurgeneeskunde en zijn er vele voordelen van het elektrotechnisch gebruik van helder kwarts. Bergkristal werd geroemd als ‘het volmaakte juweel’. Gezien zijn vele toepassingsmogelijkheden en gracieuze voorkomen kan dit ook heden ten dag zeker begrepen worden. Kernwaarden als zuiverheid, puurheid en transparantie worden door Bergkristal zonder woorden overgedragen aan een ieder die een blik op deze steen werpt.

De toepassingen van Bergkristal in uw interieur zijn ongelimiteerd. Zijn heldere, zuivere energie verstilt en brengt harmonie in de ruimte. Interieurontwerpers werken graag met dit mineraal in combinatie met andere materialen en het gebruik van diverse lichtsoorten.

Zuiverheid


Helderheid


Oneindigheid


 
Demer 42, 5256 EJ Heusden
+31(0)6 211 175 00
ellen@signedbynature.nl
KvK 0814-9646 | BTW NL001665437B65